Видове лазери, използвани за лазерна епилация

21.06.2018 12:45 pm

Видове лазери, използвани за лазерна епилация

  • Александритен лазер за лазерна епилация (755 nm)

Този лазер е медицински лазер – “тежката артилерия” в лазерната епилация и най-бързият лазер за лазерна епилация. Подходящ е за обработване на по-големи площи, особено на светла до по-матова кожа (I-IV фототип кожа). В световен мащаб, това са най-широко използваните лазери за епилация.

При кои фототипове кожа е подходящ александритния лазер?

Той е подходящ за по-светли типове кожа. Идеален е за тези, които имат I-ви, II-ри, III-ти до IV-ти тип кожа.

Кои са предимствата на Александритния лазер?

- Неговата дължина на вълната се абсорбира най-добре в меланина, т.е. процедурите с него са най-ефективни;

- Процедурите с него са най-бързи, понеже не се налага да обработваната зона да се повтаря, да се нанася гел и т.н.;

- Процедурите с него са най-безболезнени;

- Има много добра степен на проникване в кожата;

- Единственият ефективен лазер при по-фини и тънки косми;

- Най-ефективният лазер за светли типове кожа.

Кои са недостатъците на александритният лазер?

- Инвестицията в добър александритен лазер е много голяма и не много центрове могат да си го позволят;

- Не е подходящ при по-тъмна кожа (V, VI фототип);

Кои са популярните марки Александритни лазерни системи?

Най-популярните александритни лазери са:

Cynosure, EpiTouch Plus, GentleLase

Каква е спецификацията на Александритния лазер?

Дължина на вълната: 755nm

Честота: До 3 Hz

Продължителност на импулса: 0,5 - 300 ms

Лазерен спот (работно поле): 3-24 mm

Енергиен диапазон: 5 – 60 J/cm3

Резюме

Александритните лазери са най-ефективните системи за лазерна епилация от всички лазери, единствените ефективни и при по-фини и тънки косми, предлагат много бързи процедури, но не са препоръчителни за тъмна кожа.

 

  • Диоден лазер за лазерна епилация (800 – 810 nm)

Диодните лазери са немедицински лазерни системи и се считат за компромисен вариант в избора на лазери за лазерна епилация. Подходящи са за козметични центрове и не изисква медицинско образование на оператора. Подходящи са за всички типове кожа, сравнително ефективни при дебели и тъмни косми и неефективни при по-фини и по-тънки косми. Диодните лазерни системи не предлагат голяма мощност и широк диапазон от настройки, което правите тяхните възможности в лазерната епилация доста ограничени.

При кои фототипове е подходящ диодният лазер?

Диодният лазер се използва при всички типове кожа.

Какви са предимствата на Диодния лазер?

- Безопасни процедури поради неголемия диапазон от настройки и мощност;

- Работи всички типове кожа;

- Малка инвестиция за центровете;

Какви са недостатъците на Диодния лазер?

- Слаб резултат след 1-2 процедури;

- Неефективен при фини и тънки косми;

- Нанася се гел на обработваната зона;

- Обикновено тези лазерни системи се изпозват от немедицински лица, което води до слаби резултати и компрометиране на процедурите.

Какви са страничните ефекти на Диодния лазер?

Може да причини леки белези, изгаряния, изсветляване, зачервяване и подуване на кожата, които за кратко време отшумяват.

Кои са популярните марки Диодни лазери?

Най-популярните диодни лазерни устройства са:

SLP 100, Olive, F1 Diode, MeDioStar, Light Sheer, LaserLite, Apex 800 и Epistar

Каква е спецификацията на диодния лазер?

Дължина на вълната: 800, 810 nm

Честота: 1 Hz – 15 Hz

Лазерен спот (работни поле) – 9 mm

Продължителност на импулса: 5 – 30 ms

Енергиен диапазон: 10 – 40 J/cm3

Резюме

Диодният лазер е безопасен и ефективен за намаляване на нежеланото окосмяване само в първите процедури, след което трябва да се премине към друг лазер – най-добре александритен лазер. Може да се прилага при всички типове кожа.

 

  • Nd:Yag лазер за лазерна епилация (1064 nm)

Nd:Yag лазерът е медицински лазер с дълъг импулс на вълната и може да се използва безопасно за всички типове кожа, включително и при кожа с тен (I-IV фототип кожа).

Бързата честота на повторение и способността за проникване позволяват големите зони да бъдат третирани сравнително бързо. Някои пациенти, използвали този лазер, изпитват чувство на дискомфорт по време на процедурата. Този лазер се използва за лазерна епилация основно когато с александритния лазер не е възможно извършването на процедури – при тъмна кожа - фототип V и VI.

При кои фототипове кожа е подходящ Nd:Yag лазерът?

- Nd:Yag лазерът може да се използва за всички типове типове кожа (I-VI);

- Ефективен е и при по-тъмна кожа или кожа с тен.

Кои са предимствата на Nd:Yag лазера?

- Работи почти всички типове кожа, включително по-тъмна кожа и кожа с тен;

- Nd:Yag- лазерът се препоръчва за по-тъмна и пигментирана кожа;

- с Nd:YAG лазер се извършват много други процедури – лазерно подмладяване, онихомикоза (гъбички по ноктите), третиране на капиляри;

Кои са недостатъците на Nd:Yag лазера?

- Процедурите с Nd:YAG лазер са болезнени;

- Не е ефективен при тънки и фини косми;

Какви са страничните ефекти на Nd:Yag лазера?

Съществува риск от изгаряния, белези, зачервяване, изсветляване на кожата, както и подуване.

Кои са популярните марки Nd:Yag лазери?

Най-популярните Nd:Yag лазерни системи на пазара са:

CoolGlide, Fotona, Athos, Medlite IV, Varia, Lyra и Image

Каква е спецификацията на Nd:Yag лазера?

Дължина на вълната: 1064 nm

Честота: До 10 Hz

Продължителност на импулса: 10 – 50 ms

Лазерен спот (работно поле): 3-5 mm

Енергиен диапазон: 20 – 100 J/cm3

Резюме

Nd:Yag лазерът е техника за лазерна епилация при липса на александритен лазер или при V и VI фототип кожа. Най-голямото му предимство е, че той повлиява всички видове кожа и по-конкретно по-тъмна кожа и кожа с тен. Това е предимство, с което другите лазери не могат да се похвалят. При фини и светли косми не могат да се очакват резултати.

Научете повече и разгледайте предложенията ни за диоден лазер.

Коментари

Вероника
Вероника 16.08.2019 Много професионално написана и изчерпателна информация! Най-важното е че самите потребители на лазерната епилация е добре да знаят тези основни неща, за да са наясно каква услуга да изберат за най-добър ефект от лазерната процедура и най-важното без допълнително раздразване на кожата, белези или изгаряне. Последните се лекувата месеци и не е препоръчително да се стига до тях и заради ефекта на памет, който има кожата ни. Така че и аз препоръчвам да се ползва само авторитетен салон за дерматологични процедури, където има професионални дерматолози и хора, които си вършат съвестно работата като например https://incanto.center/ Ползвах ги преди 3 години и само мога да ги препоръчам.

Остави коментар

Процедури извършвани с апарати

Апаратни козметични процедури

Видове лазери, използвани за лазерна епилация

Лазерна епилация - видове лазери

Един от най-успешните методи за премахване на нежеланото окосмяване е чрез лазерна епилация. Един от най-успешните методи за премахване на нежеланото окосмяване е чрез лазерна епилация. 2022-08-05T09:46:00+03:00 Видове лазери, използвани за лазерна епилация

<ul> <li> <h4>Александритен лазер за лазерна епилация (755 nm)</h4> </li> </ul> <p>Този лазер е медицински лазер &ndash; &ldquo;тежката артилерия&rdquo; в лазерната епилация и най-бързият лазер за лазерна епилация. Подходящ е за обработване на по-големи площи, особено на светла до по-матова кожа (I-IV фототип кожа). В световен мащаб, това са най-широко използваните лазери за епилация.</p> <p>При кои фототипове кожа е подходящ александритния лазер?</p> <p>Той е подходящ за по-светли типове кожа. Идеален е за тези, които имат I-ви, II-ри, III-ти до IV-ти тип кожа.</p> <p>Кои са предимствата на Александритния лазер?</p> <p>- Неговата дължина на вълната се абсорбира най-добре в меланина, т.е. процедурите с него са най-ефективни;</p> <p>- Процедурите с него са най-бързи, понеже не се налага да обработваната зона да се повтаря, да се нанася гел и т.н.;</p> <p>- Процедурите с него са най-безболезнени;</p> <p>- Има много добра степен на проникване в кожата;</p> <p>- Единственият ефективен лазер при по-фини и тънки косми;</p> <p>- Най-ефективният лазер за светли типове кожа.</p> <p>Кои са недостатъците&nbsp;на александритният лазер?</p> <p>- Инвестицията в добър александритен лазер е много голяма и не много центрове могат да си го позволят;</p> <p>- Не е подходящ при по-тъмна кожа (V, VI фототип);</p> <p>Кои са популярните марки Александритни лазерни системи?</p> <p>Най-популярните александритни лазери са:</p> <p>Cynosure, EpiTouch Plus, GentleLase</p> <p>Каква е спецификацията на Александритния&nbsp;лазер?</p> <p>Дължина на вълната: 755nm</p> <p>Честота: До 3&nbsp;Hz</p> <p>Продължителност на импулса: 0,5&nbsp;- 300 ms</p> <p>Лазерен спот (работно поле): 3-24 mm</p> <p>Енергиен диапазон: 5 &ndash; 60&nbsp;J/cm<sup>3</sup></p> <p><strong>Резюме</strong></p> <p>Александритните лазери са най-ефективните системи за лазерна епилация от всички лазери, единствените ефективни и при по-фини и тънки косми, предлагат много бързи процедури, но не са препоръчителни за тъмна кожа.</p> <h3>&nbsp;</h3> <ul> <li><strong>Диоден лазер за лазерна епилация (800 &ndash; 810 nm)</strong></li> </ul> <p>Диодните лазери са немедицински лазерни системи и се считат за компромисен вариант в избора на&nbsp;лазери за лазерна епилация. Подходящи са за козметични центрове и не изисква медицинско образование на оператора. Подходящи са за всички типове кожа, сравнително&nbsp;ефективни при дебели и тъмни косми и неефективни при по-фини и по-тънки косми. Диодните лазерни системи не предлагат голяма мощност и широк диапазон от настройки, което правите тяхните възможности в лазерната епилация доста ограничени.</p> <p>При кои фототипове е подходящ диодният лазер?</p> <p>Диодният лазер се използва при всички&nbsp;типове кожа.</p> <p>Какви са предимствата на Диодния лазер?</p> <p>-&nbsp;Безопасни процедури поради неголемия диапазон от настройки и мощност;</p> <p>- Работи всички типове кожа;</p> <p>- Малка инвестиция за центровете;</p> <p>Какви са недостатъците&nbsp;на Диодния лазер?</p> <p>- Слаб резултат след 1-2 процедури;</p> <p>- Неефективен при фини и тънки косми;</p> <p>- Нанася се гел на обработваната зона;</p> <p>- Обикновено&nbsp;тези лазерни системи се изпозват от немедицински лица, което води до слаби резултати и компрометиране на процедурите.</p> <p>Какви са страничните ефекти на Диодния лазер?</p> <p>Може да причини леки белези, изгаряния, изсветляване, зачервяване и подуване на кожата, които за кратко време отшумяват.</p> <p>Кои са популярните марки Диодни лазери?</p> <p>Най-популярните диодни лазерни устройства са:</p> <p>SLP 100, Olive, F1 Diode, MeDioStar, Light Sheer, LaserLite, Apex 800 и Epistar</p> <p>Каква е спецификацията на диодния лазер?</p> <p>Дължина на вълната: 800, 810 nm</p> <p>Честота: 1 Hz &ndash; 15 Hz</p> <p>Лазерен спот (работни поле) &ndash; 9 mm</p> <p>Продължителност на импулса: 5 &ndash; 30 ms</p> <p>Енергиен диапазон: 10 &ndash; 40 J/cm<sup>3</sup></p> <p><strong>Резюме</strong></p> <p>Диодният лазер е безопасен и ефективен за намаляване на нежеланото окосмяване само в първите процедури, след което трябва да се премине към друг лазер &ndash; най-добре александритен лазер. Може да се прилага при всички типове кожа.</p> <h3>&nbsp;</h3> <ul> <li> <h4>Nd:Yag лазер за лазерна епилация (1064 nm)</h4> </li> </ul> <p>Nd:Yag лазерът е медицински лазер с дълъг импулс на вълната и може да се използва безопасно за всички типове кожа, включително и при кожа с тен (I-IV фототип кожа).</p> <p>Бързата честота на повторение и способността за проникване позволяват големите зони да бъдат третирани сравнително бързо. Някои пациенти, използвали този лазер, изпитват чувство на дискомфорт по време на процедурата. Този лазер се използва за лазерна епилация основно когато с александритния лазер не е възможно извършването на процедури &ndash; при тъмна кожа&nbsp;- фототип V и VI.</p> <p>При кои фототипове кожа е подходящ Nd:Yag лазерът?</p> <p>- Nd:Yag лазерът може да се използва за всички типове типове кожа (I-VI);</p> <p>- Ефективен е и при по-тъмна кожа или кожа с тен.</p> <p>Кои са предимствата на Nd:Yag лазера?</p> <p>- Работи почти всички типове кожа, включително по-тъмна кожа и кожа с тен;</p> <p>- Nd:Yag- лазерът се препоръчва за по-тъмна и пигментирана кожа;</p> <p>- с Nd:YAG лазер се извършват много други процедури &ndash; лазерно подмладяване, онихомикоза (гъбички по ноктите), третиране на капиляри;</p> <p>Кои са недостатъците на Nd:Yag лазера?</p> <p>- Процедурите с Nd:YAG лазер са болезнени;</p> <p>- Не е ефективен при тънки и фини косми;</p> <p>Какви са страничните ефекти на Nd:Yag лазера?</p> <p>Съществува риск от изгаряния, белези, зачервяване, изсветляване на кожата, както и подуване.</p> <p>Кои са популярните марки Nd:Yag лазери?</p> <p>Най-популярните Nd:Yag лазерни системи на пазара са:</p> <p>CoolGlide, Fotona, Athos, Medlite IV, Varia, Lyra и Image</p> <p>Каква е спецификацията на Nd:Yag лазера?</p> <p>Дължина на вълната: 1064 nm</p> <p>Честота: До 10 Hz</p> <p>Продължителност на импулса: 10 &ndash; 50 ms</p> <p>Лазерен спот (работно поле): 3-5 mm</p> <p>Енергиен диапазон: 20 &ndash; 100 J/cm<sup>3</sup></p> <p><strong>Резюме</strong></p> <p>Nd:Yag лазерът е техника за лазерна епилация при липса на александритен лазер или при V и VI фототип кожа. Най-голямото му предимство е, че той повлиява всички видове кожа и по-конкретно по-тъмна кожа и кожа с тен. Това е предимство, с което другите лазери не могат да се похвалят. При фини и светли косми не могат да се очакват резултати.</p> <p><em><strong>Научете повече и разгледайте предложенията ни за <a href="https://dermatech.bg/category/diodni-lazeri" target="_blank" rel="noopener" title="Диоден лазер | Dermatech.bg">диоден лазер</a>.</strong></em></p>

, ,

Вероника Вероника

2019-08-16T11:48:42+03:00
Много професионално написана и изчерпателна информация! Най-важното е че самите потребители на лазерната епилация е добре да знаят тези основни неща, за да са наясно каква услуга да изберат за най-добър ефект от лазерната процедура и най-важното без допълнително раздразване на кожата, белези или изгаряне. Последните се лекувата месеци и не е препоръчително да се стига до тях и заради ефекта на памет, който има кожата ни. Така че и аз препоръчвам да се ползва само авторитетен салон за дерматологични процедури, където има професионални дерматолози и хора, които си вършат съвестно работата като например https://incanto.center/ Ползвах ги преди 3 години и само мога да ги препоръчам.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки